Nagrađeni učenici u Skupštini Beograda

Poklon „Po­li­ti­ke” AD i Mi­ni­star­stva pro­sve­te i na­u­ke najboljima – al­bum „Zna­me­ni­te lič­no­sti Sr­bi­je”

Blago Beograda oličeno u 281 đaku zavidno bogatom znanjem ispunilo je juče Stari dvor. Učenici generacije prestoničkih osnovnih i srednjih škola bili su gosti tradicionalnog prijema kojim se obeležava kraj školske godine i nagrađuju najuspešniji školarci. Najbolji srednjoškolci dobili su laptop računare. Osnovcima su podeljeni Pravopisni rečnik srpskog jezika i Veliki rečnik stranih reči i izraza. Posebno priznanje od „Politike” AD i Ministarstva prosvete i nauke koje će biti uručeno svim učenicima generacije u školama Srbije dobili su i beogradski đaci. Poklon čine album „Znamenite ličnosti Srbije” – zbirka od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su u srpskoj istoriji ostavili neizbrisiv trag, i knjiga sa biografijama srpskih velikana.

Nagrade učenicima koji su se među najboljima istakli talentom i uspesima na domaćim i međunarodnim takmičenjima podelili su Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, i Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke. U ime kompanije „Politika” mnogo entuzijazma i ljubavi u budućem školovanju i radu đacima je poželela Radmila Smiljanić, član upravnog odbora „Politike” AD.

Antić je zahvalio kompaniji „Politika” rekavši da ona daje dobar primer društveno odgovornog ponašanja i da upućuje poziv svima da više ulažu u obrazovanje, time i u budućnost, a onda uručio nagrade najuspešnijima među najboljima.

Među njima bila je Irena Plaović, učenica generacije Filološke gimnazije, proglašena za najboljeg mladog autora poetskog konkursa u Milanu, i prvakinja Beograda u besedništvu. Za njom nagradu su primili Nikola Vorkapić iz „Politehnike” kao najbolji u kompjuterskom modelovanju, i Ferdi Fazijević đak generacije Srednje zanatske škole okićen sportskim medaljama. Zlatnim i srebrnim odličjima u disciplinama 100 i 400 metara u invalidskim kolicima izdvojila se Isidora Josić, učenica generacije OŠ „Dr Dragan Hercog”, a u redu posebno uspešnih bilo je još osnovaca i srednjoškolaca.

– Učenici, nastavnici, profesori… hvala što sa nama, „Politikom” i Skupštinom grada promovišete najbolje što Srbija ima a to su đaci generacije – rekao je, ponosan na najbolje među najuspešnijima, Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke.

M. S. M.