У оквиру једномесечне праксе у приватној адвокатској канцеларији, најбољи     студенти треће и четврте године београдског Правног факултета обишли су преко десет институција у којима су пратили рад старијих колега, али и сарађивали на неким предметима.

Десет најбољих студената треће и четврте године Правног факултета у Београду завршили су једномесечну праксу у приватној адвокатској канцеларији. Обишли су преко десет институција у којима су, само за њих, организована предавања.

Сарађивали су и на конкретним, актуелним предметима. На жалост, у Србији је мало студената који добију прилику да се кроз практичан рад упознају са занимањем за које се школују.

Путем конкурса, организованог на Правном факлултету у Београду, изабрани будући правници директно су пратили рад старијих колега, али и сарађивали на неким предметима.

„На мене је највећи утисак оставио рад на конкретним предметима, дакле рад на оптужници и упоредо праћење тих поступака“, рекао је Марко Цветковић, студент четврте године Правног факултета.

Тодор Брајовић, студент четврте године каже да су у Специјалном пратили Шарићево суђење и да су видели како изгледа уопште суђење и шта се све ради на суђењу.

У летњој радионици студенти су потврдили свој избор будућег занимања и видели на које све ствари адвокат свакодневно мора да мисли.

„Tо није био рад у канцеларији, већ упознавање са свим областима права“, рекла је Мирјана Игњатовић, студент треће године Правног факултета.

Апсолвент на Правном факултету Софија Ковачевић каже да су посетили Саобраћајни факултет, Институт за судску медицину, где су се надлежни потрудили да објасне о чему се ради, који је њихов задатак.

Студентима је жао што је пракса завршена. Кажу да је велики пропуст то што више њихових колега нема могућност да прође кроз сличне програме. Многи прилику за то добију тек када дипломирају. Таква пракса би, кажу, што пре требало да се промени.

РТС