296484_1791746373130_1823760844_1150493_954802011_n

Na današnjoj svečanoj dodeli diploma i indeksa, na Tehničkom fakultetu u Boru, u vreme trajanja studentskog protesta ispred glavne zgrade i anfiteatra fakulteta, rukovodstvo fakulteta je dimplomcima uručivalo prazne fascikle, bez diplome studijskog programa koji uspešno završili…

Kako je na regionalnoj televiziji „RTV Bor“ u emisiji „Oko istoka“ izjavio Nenad Pandurović, predsednik Studentskog parlamnta Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, pojedinim studentima sa indeksom ’06 danas su umesto diplome svečano uručene prazne fascikle. Razlog ovome je kako je rukovodstvo fakulteta navelo, problem u potpisu Rektora Beogradskog univerziteta, dok je studentima obećano da će diplome dobiti kroz par dana. Nenad je dodao i to da je večina ovih studenata diplomirala još pre pola godine i da je do sada sigurno bilo vremena da se ovako nešto spreči, odnosno da studenti koji su diplomirali u toku poslednje nastavne godine, danas na svečanoj dodeli dobiju svoje zaslužene diplome.

U razgovoru sa Nenadom Pandurovićem saznali smo da će sutra u prepodnevnim satima predstavnici studenata otići na razgovor sa rukovodstvom fakulteta gde će se detaljnije informisati o ovom slučaju. Takođe, oni će sutra pokušati još jednom da razgovaraju o problemu koji je nastao nakon stupanja na snagu Odluke Saveta o vrednosti ESPB Bodova.

S.P