Novi Sad — Bez ugovora o školovanju grupa Novosađana uplatila po 350 evra Fakultetu za trgovinu i bankarstvo „Janićije i Danica Karić“. Predavanja do danas nisu počela.

Brucoši su uplatili novac i predali dokumenta, iako prethodno nisu potpisali nikakav ugovor o školovanju zbog čega smatraju da su postali žrtva prevare, piše Pres.

„Ugovor o pohađanju studija nikako nije stizao iz Beograda, pa su nam kasnije rekli da ćemo ga dobiti kada počnu predavanja. Tek u aprilu 2011. godine obavestili su nas da predavanja neće biti u Novom Sadu, kao i da se ukida smer zbog kojeg smo i upisali master“ , ogorčena je studentkinja J. A., koja dodaje da su tada pojedine kolege pismenim putem zatražile povraćaj novca i predatih dokumenata.

„Neki od nas više puta su slali pisma sekretaru fakulteta, finansijskoj službi, službi master studija, ali evo, počela je i nova školska godina, a o novcu i početku nastave nema ni reči“ , ističe naša sagovornica.

S druge strane, čelni ljudi Fakulteta za trgovinu i bankarstvo i rektorata Alfa univerziteta ni posle višednevnih poziva nisu želeli da komentarišu optužbe studenata, pravdajući se brojnim sastancima i zauzetošću.

Odbili su da odgovore i na pitanje da li Fakultet za trgovinu i bankarstvo „Janićije i Danica Karić“ uopšte poseduje istureno odeljenje u Novom Sadu.

Alfa univerzitet jedan je od prvih privatnih univerziteta u Srbiji, osnovan još 1993. godine u Peći, kao Univerzitet braća Karić. Univerzitet su, kako su tada pisali mediji, 2008. otkupili novi vlasnici sa Kipra, ali je u Javnom registru Trgovinskog suda u Beogradu kao vlasnik i dalje ostala „Karić fondacija“.

Na sajtu Ministarstva prosvete postoji obaveštenje da su studije Fakulteta za trgovinu i bankarstvo „Janićije i Danica Karić“ uspešno akreditovane, ali Komisija za akreditaciju ni u jednom ciklusu nije odobrila izvođenje nastave izvan sedišta fakulteta, koje se nalazi u Beogradu.

PRESS