Студенти ФОН-а освојили друго место на међународном такмичењу из области решавања пословних студија случаја. На престижном такмичењу учесници из целог света.

Студенти Факултета организационих наука (ФОН) Универзитета у Београду освојили су друго место на дванаестом светском престижном такмичењу у решавању пословних студија случаја у Монтреалу у Канади.

timfona1.jpg

У екипи ФОН-а били су Станислава Биволарервић, Бобан Ромић, Ана Ивановић и Младен Дикић, а ментор је била Весна Дамјановић.

Прво место освојио је тим студената Универзитета у Мелбурну, из Аустралије, док је треће место припало домаћину, Универзитету „Мек Гил“.

На такмичењу је учествовало девет најбољих пословних школа које су представљале универзитете из целог света.

Међу учесницима су били: „McGill Management International Case Competition“ и „Copenhagen Business School“ из Данске, „Otago University“ са Новог Зеланда, „University of Navvara“ из Шпаније, „University of South Carolina and University of North Carolina“ из САД као и „Nanyang Technological University“ из Сингапура.

Студенти су имали задатак да дефинишу нову корпоративну и маркетинг стратегију компаније „Кристи диџитал системс“ у року од 22 сата.

Након тога, своје решење представили су пред жиријем. Жири је имао 12 чланова, а чинили су га екперти из праксе водећих међународних компанија.

РТС