У Народној Скупштини РС Зукорлић др Муамер, председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, у разговору са представницима репрезентативних синдиката је истакао да је лично веома незадовољан позицијом образовања у друштву и да разуме борбу да се та позиција промени.

Поред обмане Владе РС да ће се просветни радници у погледу примања изједначити са осталим јавним службама, корисницима буџета, испред ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ је истакнут и проблем неефикасног социјалног дијалога и колективног преговарања. Посебно је изражено незадовољство чињеницом да ПКУ за запослене у студентском стандарду истиче 05.12.2018. године, а да се Министарство просвете, науке и технолошког развоја још увек није изјаснило о предлогу ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ  да се истом продужи деловање.

С обзиром да на многе иницијативе синдиката представници Владе РС, премијерка и сам председник не одговарају, Зукорлић др Муамер је обећао да ће се лично ангажовати и захтевати одговор надлежних. Договорено је да се сви дописи који се тичу проблема у образовању и науци доставе и Одбору за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво  који поред законодавне има и извршну улогу (по речима председавајућег).

Присутни су се сложили да само комуникација заснована на отворености, знању, савести, уверењу и одговорности може допринети да се нагомилани проблеми анализирају и постепено решавају.

У Београду, 27.11.2018. година                                              За ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ

                                                                                              Ружица Тодић Брдарић, потпредседница