Извор: N1

Док земље у Европи настоје да школе остану последње отворене током пандемије, у Србији се увек размишља у супротном смеру, а чланови Кризног штаба шаљући различите поруке опипавају пулс јавности како би спречили да се гнев јавности усмери ка њима, сматра Весна Војводић из синдиката просветних радника „Независност“.

„Треба стати и рећи:’ Ми смо громогласно ћутали, и то ћутање је врло боло уши када су десетине хиљада људи биле у затвореним просторима без поштоивања епидемиолошких мера и када је исто толико деце било на стадиону. Дакле, ту смо громогласно ћутали, али данас ви гледајте епски епилог када је реч шта ће бити са школама’“, рекла је она.

Војводић је додала да се чланови Кризног штаба познају јако дуго и да нема никаквог разлога да се на тим седницама извлаче „некакви невероватни аргументи“.

„Ако је председница Владе више пута понављала да ће се поштовати струка, чему онда та црта неизвесности. Са друге стране, ако се министар просвете никада не оглашава у том контексту, онда је то више расправа како би деловало да има динамике у друштву“.