Опис фотографије није доступан.

ПРВОМАЈСКИ ПРОГЛАС УГС НЕЗАВИСНОСТ
СИНДИКАТУ ВЕРУЈЕМ – НЕЗАВИСНОСТ!
УЈЕДИЊЕНИ – ГЛАСНИ – СОЛИДАРНИ

Београд, 1. мај 2023. године
Трг Николе Пашића, 12 часова

Драге колегинице и колеге, драги пријатељи и сарадници Уједињених гранских синдиката „Независност“, срећан нам 1. мај, Међународни празник рада!
Ове године 1. мај обележавамо под слоганом: „Синдикату верујем – НЕЗАВИСНОСТ!“ Желимо, на овај начин, да се захвалимо свима онима који су нам својом вољом прилазили и са нама се борили од 1991. године до данас и онима који ће тек да нам се придруже, делећи наше вредности и циљеве. Желимо да кажемо да вера у синдикате није изгубљена, јер једино ми можемо да се истински боримо за радничка права, они који нам се придружују и остају део наше синдикалне породице, то најбоље знају.
Наша снага лежи у поверењу наших чланова да можемо да се изборимо са сваком неправдом, дискриминацијом и шиканирањем због синдикалног рада. Наша снага је у солидарности, не само између наших чланова, већ и са колегама широм света. Наша солидарност је трн у оку свих који би да нас нападну и умање нашу снагу.
Чланови Независности сваког дана доживљавају нападе и прети им се, за нас синдикални посао никада није био лак. Поручујемо свим силеџијама, било да се крију иза капитала или власти на било ком нивоу, да их се не плашимо и да ћемо учинити све да заштитимо своје чланове, било да раде у приватном или јавном сектору, било да су у традиционалним или новим формама рада.
Имамо знања да свакодневно образујемо наше чланство, да их оспособљавамо новим вештинама, да их учимо да граде коалиције са свим партнерским организацијама које за циљ, као и ми, имају европску, социјално одговорну државу Србију.
Верујемо да само синдикат може да се избори за слободу синдикалног организовања, без обзира на свакодневе нападе на нас или баш у инат тим нападима и верујемо и истрајавамо.
У синдикат верујемо јер се само ми боримо за квалитетне колективне уговоре, безбедно и здраво радно место, достојанствену зараду, квалитетно радно законодавство.
У синдикат верујемо и када нас предводи у штрајку и када води преговоре и разговоре. Верујемо, и зато са поносом носимо дрес Уједињених гранских синдиката „Независност“.

Независност је наш избор – зато верујемо!

  Живео 1. мај – живела Независност !

Слика може припадати 1 особа и текст