Захвалност штрајкачима

Поштоване колеге,

         Свесни да је снага наше борбе само резултанта ваше мотивације, енергије и истрајности, ГСПРС ,,Независност” захваљује вам на посвећености циљевима који су нас ујединили.

         Изложени разним притисцима (претњама умањењем зараде, непристајању директора да школско звоно подесе на тридесетоминутне часове, појављивању полицијских службеника у школама, као и болном и некоректном изостанку солидарности оних колега који ће без критичке самосвести пригрлити успехе наше борбе), ви сте истрајали и показали се као путоказ младим генерацијама.

         Упркос изјавама првог човека српске просвете да је наш штрајк био преурањен, дакле непотребан, сада је очигледно да смо управо тако изборили знатно више него што нам је власт предвидела. Али, прекид штрајка само је прилика да се пажљиво и одговорно посветимо корекцијама унутар платних група и разреда, изради правилника, као и праћењу реализације договореног. Много је још посла пред нама, али, само захваљујући вама, сада можемо да планирамо и даље кораке.

         Живот у земљи у којој је изједначавање просвете са другим буџетским корисницима – новинска вест, а не подразумевани и праведни друштвени поредак, потрошио је нашу наду, али нам је остало стрпљење.   Половином новембра сазнаћемо да ли су наша очекивања испуњена. Буду ли изневерена, сви знамо шта нам је чинити.

Синдикални поздрав,

ГСПРС ,,Независност”